Συνολικές προβολές σελίδας

29 Μαρ 2013

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου!



Την διπλή γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, τίμησαν οι τοπικές αρχές, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου και κάτοικοι του Αθαμανίου. 

Κούλουμα στο Αθαμάνιο!




Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκε στο Αθαμάνιο με πολύ κρύο και βροχή. Για μια ακόμη χρονιά ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι να περάσουμε την ημέρα αυτή όπως έπρεπε, έξω στη φύση και με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού.

20 Μαρ 2013

'Ανοιξε τις πόρτες του το Λαογραφικό Μουσείο του "Αθάμα"!




Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου του "Αθάμα" την Καθαρά Δευτέρα στην Αγία Κυριακή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Ιωάννη Κατέρη, του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χρήστου Χασιάκου, Δημοτικών και Τοπικών Φορέων της περιοχής και πλήθους κόσμου  κάθε ηλικίας, που αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή και τσουχτερό κρύο) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και γέμισε ασφυκτικά τις αίθουσες του μουσείου. Επίσης, παρόντες ήταν όλοι οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου "Αθάμας".

11 Μαρ 2013

Μαγικές φωνές του Αθαμανίου!


Φωνές που σε ταξιδεύουν από την νέα γενιά του Αθαμανίου,απολαύστε στα βίντεο που ακολουθούν την Σμαράγδα Αλεξανδρή και την Ελένη Φώτη!

 


 




8 Μαρ 2013

Τζουμέρκα τόπος να ζεις !!



Πόσο ουτοπική είναι άραγε η σκέψη να ζεις, να δουλεύεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου στα Τζουμέρκα, χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την ζωή της πόλης;
Είναι αμέτρητα τα μικρά διαμάντια που παραμένουν ακατέργαστα στα Τζουμέρκα μιας κι αυτή η απομακρυσμένη περιοχή στερείται δραστηριοτήτων τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους νέους. Είναι γνωστή η θετική επίδραση των εξωσχολικών δραστηριοτήτων τόσο στην προσωπικότητα των παιδιών όσο και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

7 Μαρ 2013

Κυνήγι και υπερθύρευση...



Άλλη μία κυνηγετική περίοδος έληξε. Πώς να πήγε άραγε;

Από τις συζητήσεις που γίνονται στο χωριό (καφενεία, ταβέρνες) μέτριες αποδόσεις στο κυνήγι του λαγού, ακόμη χειρότερα τα πράγματα με την πέρδικα. Κι αν πούμε για τα κοτσύφια… Λέγεται ότι μάλλον κάποια αρρώστια τα εξαφάνισε τη φετινή περίοδο! Και όχι ότι τα σκοτώναμε σαράντα και πενήντα –και λίγα λέω-στην κάθε έξοδο. Για το ζαρκάδι ούτε κουβέντα-άλλωστε ΄΄απαγορεύεται ρητά το κυνήγι του΄΄.

6 Μαρ 2013

"Ουρανόπετρα" το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου!


Ο Γιάννης Καλπούζος, συγγραφέας των μπεστ σέλερ "Ιμαρέτ" (Βραβείο Αναγνωστών2009) και "Άγιοι και δαίμονες", θα καθηλώσει ακόμα μία φορά τους αναγνώστες με ένα θυελλώδες μυθιστόρημα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιάννης Καλπούζος (kalpuzos@yahoo.gr) γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1982 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Με την ποιητική συλλογή " Έρωτας νυν και αεί " ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008.

Η Γερακίνα δεν θα ξαναπετάξει...


Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μεσούντας έφερε στο Βουργαρέλι μια τραυματισμένη γερακίνα. Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη στη θέα του επιβλητικού αλλά ανήμπορου αετού.Το πουλί είχε βρει νωρίτερα ένας κάτοικος του χωριού σε ένα χωράφι και το έφερε στο δημοτικό σχολείο, όπου και το παρέδωσε στη δασκάλα. Η δασκάλα αφού του έδωσε λίγη τροφή και νερό, το έφερε στο Βουργαρέλι, όπου και αρχίσαμε να ψάχνουμε τρόπους για να το παραδώσουμε σε κάποια οργάνωση εξειδικευμένη στην περίθαλψη πληγωμένων πουλιών. Μία από

5 Μαρ 2013

Ευχαριστήρια επιστολή!


Λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή του συγχωριανού μας Νίκου Καραγιάννη, που μας παρακάλεσε να δημοσιεύσουμε, εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στη σύζυγο του Νίκου, ταχεία ανάρρωση και να τους ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μετά το αίσιο τέλος που είχε το περιστατικό με το θέμα υγείας της συζύγου μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλο τον κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μου για προσφορά αίματος, καθώς και για την ηθική συμπαράσταση  που μου προσέφερε.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας που με τις άοκνες ενέργειές του συνέβαλε τα μέγιστα  στην άμεση  αποκατάσταση της υγείας της συζύγου μου.
                                                          
Καραγιάννης   Νικόλαος


 

1 Μαρ 2013

Καλαμπόκι το προϊόν που έθρεψε γενιές και γενιές Τζουμερκιωτών!




Το καλαμπόκι σαν βασικό είδος διατροφής πλέον έχει περάσει στην ιστορία και σήμερα αξιοποιείται σχεδόν αποκλειστικά ως ζωοτροφή. Τον προηγούμενο αιώνα όμως κατείχε μεγάλο μερίδιο στην διατροφική αλυσίδα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ήταν η βασική πηγή διατροφής και κυριολεκτικά έσωσε τον πληθυσμό από δύσκολες καταστάσεις.