Συνολικές προβολές σελίδας

19 Ιουν 2014

"Gallery M" στο Βουργαρέλι Καλοκαίρι 2014 - Συνέντευξη με το Φωτογράφο Νίκο Μανούση


Είμαστε στα Τζουμέρκα εν έτη 2014 και περνώντας από το Βουργαρέλι το κέντρο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο χρόνος φαίνεται να κυλά αργά, ίσως πιό αργα απο ότι σε άλλα μέρη. Μπαίνοντας στο χωριό αριστερά ένας παλιός πέτρινος ξενώνας κάποια παλιά πέτρινα μαγαζιά που τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει ελάχιστους ιδιοκτήτες. Προχωρώντας βρίσκεις το Δημαρχείο Κεντρικών Τζουμέρκων Τζουμέρκων στα δεξιά ένα απόκτημα-στολίδι της περιοχής μετά τον Καλλικράτη. Ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο στην "Gallery M" φέτος το καλοκαίρι φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μανούση "Με το βλέμμα της καθημερινότητας" ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η έκθεση αυτή υποστηρίζεται από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ).

6 Ιουν 2014

Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο - Ημέρα Περιβάλλοντος Αθαμάνιο 2014


Την Πέμπτη 5/6/2014 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα παιδιά μας έδειξαν το δρόμο για 3η συνεχή χρονιά. Φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τις σακούλες απορριμάτων και ξεκίνησαν να καθαρίσουν το χωριό τους στα πλαίσια της εκδήλωσης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Αθάμας", για την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση, σε συνεργασία με τις δασκάλες του δημοτικού σχολείου Αθαμανίου.

Στις 9 Αυγούστου η 6η Αθαμάνιος Διαδρομή!!



6η ΑΘΑΜΑΝΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΘΑΜΑ 2014
O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αθαμανίου «ο ΑΘΑΜΑΣ» και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Τετρακωμιτών Άρτας «η ΜΗΓΕΡΗ» διοργανώνουν  τον  6ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή» (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΘΑΜΑ).

Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Αγώνες Δρόμου
·         Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 5: 30 μμ – Παιδικοί Αγώνες Δρόμου
·         Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 5: 30 μμ – Περιπατητική Διαδρομή
·         Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 6: 00 μμ – Αγώνας Δρόμου