Συνολικές προβολές σελίδας

6 Αυγ 2012

Άνοιξε τις πύλες του το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης







Με μεγάλη επιτυχία έγιναν το Σάββατο 4 Αυγούστου, τα εγκαίνια του χώρου τέχνης, του Βασίλη Σταύρου στο Κάτω Αθαμάνιο, στο πατρικό του σπίτι. Πραγματικά αξιοθαύμαστη η κίνηση του να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να στήσει εκεί την γκαλερί του, για να προσφέρει στον τόπο του.
Παράλληλα με τα εγκαίνια του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης εγκαινιάστηκε και  η Εικαστική έκθεση : «Εν Αρχή ήν …ο Τόπος». των τριών καλλιτεχνών Άννας, Σοφίας και Βασίλη Σταύρου με πρωτόλεια  έργα τους.
Η κ. Άννα  είχε εξέθεσε επίσης ζωγραφιές σε ξύλινες επιφάνειες όπως σκαμπό και δίσκους σερβιρίσματος. Πολύ αξιόλογα ήταν και τα patchwork σε μαξιλάρες και χειροποίητες τσάντες.

Στο τέλος προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους "το βλέμμα του ζώου" που παρουσιάζει τον Βασίλη Σταύρου την ώρα που δημιουργεί αλλά και πλάνα του μέσα στη φύση . Στη διάρκεια της ταινίας ακούγεται η φωνή του πατέρα του, να αφηγείται αποσπάσματα από το ημερολόγιό του για τις δυσκολίες των παλιότερων χρόνων, τις κακοκαιρίες κτλ. αλλά  και ο ίδιος ο καλλιτέχνης μιλάει για την μαγεία της αλλαγής των εποχών και την πανδαισία χρωμάτων της φύσης.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε ομιλία του Βασίλη Σταύρου, μεταξύ άλλων τόνισε πόσο σημαντικό ήταν για εκείνον, η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και την τεράστια σημασία που έχει το να κρατήσουμε τις τέχνες ζωντανές στους δύσκολους  καιρούς που διανύουμε.

Τα καβαλέτα έξω λοιπόν! Ελάτε όλο τον Αύγουστο μικροί και μεγάλοι να μάθετε ζωγραφική έξω στη ύπαιθρο, από τον Βασίλη Σταύρου στο Κάτω Αθαμάνιο τα πρωινά και το βραδάκι για συνάξεις, προβολές ταινιών, τσιπουράκι και ατέλειωτη συζήτηση!
Εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Σταύρου για την ανεκτίμητη προσφορά του στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε.
Πραγματικά αξίζει να τον επισκεφτείτε.

                                                                                                                                                          






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.