Συνολικές προβολές σελίδας

30 Οκτ 2013

Αθαμάνιος Διαδρομή το χρονικό μιας πετυχημένης πορείας 2009-2013 !


Η Αθαμάνιος διαδρομή είναι ένα αθλητικό γεγονός το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο από το Αθαμάνιο στο Τετράκωμο. Ομολογουμένως η ομορφιά της κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα καθώς ο δρόμος είναι πνιγμένος μέσα στα έλατα, πλατάνια, δρυς, καστανιές και καρυδιές. Δρομείς και περιπατητές από όλη την Ελλάδα έρχονται λίγο πριν τον δεκαπενταύγουστο να πάρουν μέρος στο αθλητικό συμβάν για να χαρούν τη φύση με τρόπο μοναδικό. Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν πάνω από διακόσιες και να φανταστεί κανείς ότι ξεκίνησε μόνο με τριάντα την πρώτη χρονιά το 2009.
Βέβαια δεν είναι μόνο το φυσικό κάλλος και η κατάλληλη υψομετρική διαφορά που κατέστησε την διαδρομή πετυχημένη αλλά κυρίως η αγάπη και ο ζήλος δύο γυμναστών μόνιμων κατοίκων από τα χωριά αυτά του Κώστα Κοτσιάνη προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τετρακωμιτών Άρτας «Η ΜΗΓΕΡΗ», ο οποίος ήταν εμπνευστής και διοργανωτής της και του Ηλία Γεωργιάδη Γραμματέα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΑΜΑΣ». Επίσης μεγάλη βοήθεια προσφέρει και η Αφροδίτη Μπασιούκα από το Αθαμάνιο ειδική σύμβουλος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι συνδιοργανωτής στο αθλητικό δρώμενο μαζί με την Ένωση Συλλόγων και Αδελφοτήτων του πρώην Δήμου Αθαμανίας.
Ήταν Πάσχα του 2009 όταν ο τότε δήμαρχος Οδυσσέας Δράκος κάλεσε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και αδελφότητες του πρώην Δήμου Αθαμανίας για τη δημιουργία της Ένωσης Συλλόγων και Αδελφοτήτων του Δήμου. Προσωρινή πρόεδρος ορίστηκε η αείμνηστη Λαμπρινή Παπαδήμα-Σπαή πρόεδρος της Αδελφότητας Αθαμανιωτών και Κάτω Αθαμανιωτών η οποία στην πρώτη κιόλας συνέλευση ζήτησε προτάσεις για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Μία μέρα ο Κώστας καθώς παρακολουθούσε στην ΕΤ3 τον μαραθώνιο Πέλλα-Θεσσαλονίκη δρόμοι του βασιλιά Αλέξανδρου εμπνεύστηκε αμέσως και έκανε την πρόταση του στην Λαμπρινή η οποία αγκάλιασε και στήριξε την ιδέα από την αρχή. Στη συνέχεια έψαξαν στο ίντερνετ για περισσότερες πληροφορίες, πήραν πολλές ιδέες, παρήγγειλαν μετάλλια, βρήκαν χορηγούς και η "Αθαμάνιος διαδρομή-Δρόμοι του βασιλιά Αθάμα" είχε μόλις γεννηθεί! Την δεύτερη χρονιά μάλιστα εντάχτηκαν και οι παιδικοί αγώνες σε αυτή.
Στόχος της Αθαμανίου Διαδρομής είναι η τουριστική προβολή, η ανάπτυξη του δήμου, η προώθηση της ευγενούς άμιλλας, η ενθάρρυνση των μονίμων κατοίκων της περιοχής και κυρίως των παιδιών να αποκτήσουν νοοτροπία αθλητικής και υγιεινής ζωής μιας και η περιοχή στερείται παντελώς γυμναστηρίων και οργανωμένων αθλημάτων αλλά κυρίως η καλλιέργεια της αγάπης και του σεβασμού προς τη φύση. Όπως είπε και ο Τζιμ Φιξ ¨Δεν ξέρω αν το τρέξιμο δίνει χρόνια στη ζωή μας, σίγουρα όμως δίνει ζωή στα χρόνια μας¨
Η Αθαμάνιος διαδρομή έχει γίνει κτήμα στην συνείδηση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, την έχουν αγκαλιάσει και χρόνο με το χρόνο γίνεται ευρέως γνωστή σε πανελλήνιο επίπεδο. Ομολογουμένως χωρίς την στήριξη των εθελοντών δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της που όπως φαίνεται αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Φυσικά η ψυχή της διαδρομής είναι ο Κώστας Κοτσιάνης ο οποίος αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το γεγονός και φροντίζει να εξελίσσεται διαρκώς. Ο ίδιος είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο άτομο με πολλές ανησυχίες. Εκτός από πρόεδρος στον πολιτιστικό Τετρακώμου είναι και αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 8ο Δημοτικό σχολείο Άρτας, προϊστάμενος στο Π.Κ Αθαμανίου, ερασιτέχνης συγγραφέας, ποιητής αλλά και ηθοποιός στο θέατρο ¨ΑΘΟΑ¨! Μακάρι κι άλλα τέτοια άτομα να ασχολούνταν με τα κοινά διότι η ευαισθησία λείπει αισθητά στις μέρες μας!

Έλια Στασινού

Αθλητές και περιπατητές
Αθλητισμός και νέα γενιά
Διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους
Αθλητισμός στην τρίτη ηλικία
Ευχαριστούμε τους εθελοντές
Ο γυμναστής Κώστας Κοτσιάνης με τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο απονέμουν τα μετάλλια
Ο γυμναστής Ηλίας Γεωργιάδης απονέμει τα μετάλλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.