Συνολικές προβολές σελίδας

16 Νοε 2013

Ένας καφές για τους μαθητές των Κεντρικών Τζουμέρκων!

Μαθητές του Λυκείου Βουργαρελίου στην καφετέρια "Diverso"
Γίνεται ένα φλιτζάνι καφέ να συσπειρώσει μια γειτονιά; Να φέρει πιο κοντά μια κοινωνία; Να ενώσει τους κατοίκους ενός χωριού; Κι όμως, συμβαίνει στην ορεινή Άρτα στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με την πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το περιοδικό δρόμου «σχεδία» «ένας καφές σε περιμένει» που αφορά το κέρασμα ανέργων στο κέντρο της Αθήνας. Η ιδέα αυτή έδειξε το δρόμο πώς μία ολόκληρη περιοχή μπορεί να συσπειρωθεί και να δείξει έμπρακτα την αγάπη του προς τους μαθητές!

Στο Βουργαρέλι, το οποίο είναι το κέντρο του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, υπάρχει Γυμνάσιο-Λύκειο που εξυπηρετεί και τα γειτονικά  χωριά Αθαμάνιο, Παλαιοκάτουνο, Τετράκωμο, Μεσούντα, Κυψέλη και Κάτω Αθαμάνιο. Οι μαθητές που περιμένουν το λεωφορείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους κάθονται συνήθως για ένα σνακ στις δύο καφετέριες του χωριού «ΧΟΒΟΛΗ» και «DIVERSO».  Κάποιοι μαθητές αδυνατούν να παραγγείλουν κάτι και απλώς «χαζεύουν» μαζί με τους συμμαθητές τους. Ο «καφές που περιμένει», όμως, φαίνεται πως έδειξε έναν δρόμο.
Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να τοποθετήσουν στις δύο αυτές καφετέριες έναν κουμπαρά ώστε όποιος θέλει να αφήνει κάτι για να μπορούν κι αυτά τα παιδιά να παίρνουν μία ζεστή σοκολάτα, ένα χυμό ή ένα καφέ! Στην αρχή υπήρξε δυσπιστία αλλά μετά από λίγο καιρό το σύστημα απέδωσε και τα παιδιά ανταποκρίνονται! Μακάρι αυτή η πράξη αλληλεγγύης και πολιτισμού να γίνει παράδειγμα και σε άλλες περιοχές. Δεν κοστίζει τίποτα, το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη για τον συνάνθρωπο μας και ανιδιοτελής  πρωτοβουλία!


Νίκος Μανούσης - Έλια Στασινού
Στην καφετέρια "Χόβολη"

¨Ένας καφές περιμένει τα παιδιά στο" Diverso" και στη "Χόβολη"
Οι μαθητές περιμένοντας  στη στάση το λεωφορείο για την επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.