Συνολικές προβολές σελίδας

10 Φεβ 2014

Ψήφισμα με 676 υπογραφές για την υποβάθμιση των λειτουργιών του Κ.Υ. Βουργαρελίου

 


ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ,    8/2/2014

Προς: -Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
            -Τους Βουλευτές του Νομού Άρτας κ.κ. Γ.Στύλιο, Χ. Γκόγκα, Ο. Γεροβασίλη
            -Τον Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Άρτας κο Β. Ψαθά
            -Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Ν. Κατσικιώρη
            -Τα Μ.Μ.Ε του Νομού Άρτας

ΨΗΦΙΣΜΑ
Για την υποβάθμιση των λειτουργιών του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου

Στις 8 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30 π.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων και πολιτών της περιοχής του Δήμου, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τη δυσλειτουργία του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και υγειονομικών και αναλώσιμων υλικών.
  Τη συνάντηση οργάνωσε και συντόνισε επταμελής συντονιστική επιτροπή, η οποία εκλέχτηκε για το σκοπό αυτό την 1η Φεβρουαρίου στον ίδιο χώρο από εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.
  Μεταξύ των 150 περίπου παρευρισκομένων τοποθετήθηκαν για το ζήτημα οι: κ. Χασιάκος Χρήστος, δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Τσάκα Σαμπίνα,  διευθύντρια του Κ. Υ Βουργαρελίου, κ. Μανούσης Νικόλαος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο κ. Ράπτης Γεώργιος, πρόεδρος Τ. Κ Μυροφύλλου (το χωριό αυτό, αν και βρίσκεται γεωγραφικά στο Ν. Τρικάλων, υπάγεται στο Κ. Υ  Βουργαρελίου), ο οποίος κατέθεσε και υπόμνημα με υπογραφές κατοίκων της περιοχής του για λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου Μυροφύλλου, ο κ. Λύκος Χρήστος, υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο κ. Ματσούκας Γρηγόριος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Άρτας για δωρεάν υγείας και περίθαλψη, η κ. Αμπελογιάννη Βασιλική, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ. Σ του Νοσοκομείου Άρτας, ο κ. Ρίζος  Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο κ. Τσιώλης Κων/νος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για δωρεάν υγεία και περίθαλψη και οι κ.κ, Στασινού Έλια και Μπασιούκας Κων/νος, ιατρός, ως κάτοικοι της περιοχής. Παρευρέθηκαν επίσης: οι Αντιδήμαρχοι κ. Τυρολόγος Απόστολος και κ. Παππάς Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ Αλετρἀ Βασιλική, Στασινός Γεώργιος, πρόεδροι και σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, Πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, με επικεφαλής τη Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων ‘’Τα Ανατολικά Τζουμέρκα’’, κα Τσίπρα Κων/να, ο κ. Στέργιος Χρήστος, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Συνιδιοκτησίας Βουργαρελίου-Παλαιοκάτουνου, καθώς επίσης και αρκετοί πολίτες του Δήμου ως άμεσα ενδιαφερόμενοι. Διαβάστηκε επίσης επιστολή-τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Ψαθά. Αναφορά έγινε και στο καινούργιο νομοσχέδιο για την υγεία του αρμόδιου Υπουργείου και τα νέα-δυσάρεστα για τους πολίτες –δεδομένα, όπως για παράδειγμα το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, τον περιορισμό δομών υγείας σε κάθε υγειονομική περιφέρεια κ.α.
  Αφού έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα του Κ.Υ. Βουργαρελίου, οι παρευρισκόμενοι ομόφωνα αποφάνθηκαν:
ΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Να καλύπτονται οι εφημερίες με ιατρούς όλο το 24ωρο και κάθε μήνα.
-Να στελεχωθούν με ιατρούς τα Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία παραμένουν κλειστά.
-Να γίνουν προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς υπάρχει διαχρονική έλλειψη νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές βάρδιες χωρίς νοσοκόμα και επιπλέον τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες δεν υπάρχει νοσηλεύτρια.
--Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας μέσω του ΕΣΥ. Λόγω έλλειψης ιατρών:
·        * έχει αυξηθεί ο χρόνος αναμονής στο Κ. Υ. Βουργαρελίου,
§        * δε γίνονται επισκέψεις κατ’ οίκον από τον ιατρό,
§ *      δεν μπορούν να συνοδευτούν τα βαριά περιστατικά από γιατρό στη διακομιδή με το ασθενοφόρο
§ *      δε γίνονται αιμοληψίες κατ’ οίκον
§ *      στην εφημερία ο γιατρός είναι μόνος του και δεν έχει την πολύτιμη βοήθεια της νοσηλεύτριας
§    υπάρχουν δύο οδοντίατροι διορισμένοι στο Κ.Υ Βουργαρελίου, όμως είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Άρτας και ο καθένας έρχεται μόνο μία φορά την εβδομάδα στο Βουργαρέλι, αν δεν έχει άδεια.
-Να λειτουργεί όλο το 24ωρο το ασθενοφόρο, το οποίο έχει μόνο πρωινή και απογευματινή βάρδια και μάλιστα αρκετές ημέρες το χρόνο λειτουργεί μόνο στην πρωινή βάρδια. Να τονιστεί ότι καθίσταται δύσκολη η προσέγγιση του ασθενοφόρου σε δύσβατες περιοχές-οικισμούς του δήμου κατά τη χειμερινή περίοδο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των συμπολιτών μας.
-Να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας, καθώς αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των συνταξιούχων που μένουν μόνιμα στην περιοχή και οι οποίοι έχουν αυξημένα προβλήματα υγείας. Ωστόσο, τους θερινούς μήνες παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού της περιοχής και χρήζει αύξηση και του ιατρικού προσωπικού. Τέλος, πολλές νέες οικογένειες ζουν στην περιοχή με μικρά παιδιά, τα οποία χρειάζονται παιδίατρο, εμβολιασμούς και τις απαραίτητες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.  

Με το πέρας των τοποθετήσεων και της ενημέρωσης των παρευρισκομένων για τα προβλήματα του Κ.Υ Βουργαρελίου αποφασίστηκε από όλους ομόφωνα το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στους Βουλευτές του Νομού Άρτας, στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στο Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας και στα Μ.Μ.Ε της Άρτας αντί Δελτίου Τύπου. Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατατέθηκαν: α) η επιστολή του κ. Ψαθά, β) το Υπόμνημα του κ. Γ. Ράπτη, γ) το κείμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ. Κ.Ε και δ) κατάσταση  με υπογραφές 676 πολιτών της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ Βουργαρελίου, η οποία τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί επί του θέματος.


Η Συντονιστική Επιτροπή


Μανούσης Νίκος                                                       Σταύρος Γιώργος
Στασινού Έλια                                                          Τσιώρη Γεωργία
Γεωργιάδης Ηλίας                                                    Καραγιάννης Δημήτρης
Πλούμπης Γιώργος 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.