Συνολικές προβολές σελίδας

7 Μαρ 2014

Απόκριες 2014 στο Αθαμάνιο


Ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα που διοργάνωσε ο «Αθάμας» φέτος τις απόκριες στο Αθαμάνιο ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους.

Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου το τσικνίσαμε δεόντως «Στο Τσουκάλι» παρέα με το σχήμα «Μουσικές Αντιθέσεις». Οι παρευρισκόμενοι, τόσο από  Αθαμάνιο όσο και από άλλα χωριά του δήμου, απόλαυσαν παϊδάκια, κοντοσούβλια και ποικιλίες κρεατικών που είχαν ετοιμάσει οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας και διασκέδασαν στους ρυθμούς του κλαρίνου με τον Κώστα Σκανδάλη από την Κυψέλη!

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο πρωί 1 Μαρτίου στο δημοτικό σχολείο όπου όλα τα Αθαμανιωτόπουλα μαζεύτηκαν για να φτιάξουν τον καρνάβαλο και να μάθουν το Γαϊτανάκι! Τα παιδιά έκοψαν, έραψαν και γέμισαν τον καρνάβαλο με άχυρο, κατασκεύασαν το κεφάλι και στο τέλος τον έντυσαν, ήταν άκρως διασκεδαστικό! Αργότερα η Βασιλική Στασινού τα εκπαίδευσε στα γαϊτανάκι κι αυτά το γλέντησαν με την ψυχή τους! Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια της.


Την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα κατέφτασε ο καρνάβαλος στην πλατεία και το καρναβάλι ξεκίνησε. Ο γαμπρός με την νύφη ήθελαν να παντρευτούν αλλά ο Μνημόνιος τους επέβαλε φόρο 5 ευρώ για κάθε προσκεκλημένο. Στο τέλος το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί κρυφά για να αποφύγει την φορολογία! Γαμπρός ήταν η Βασιλική Ζορμπά, νύφη η Βασιλική Στασινού, κουμπάρα η Ευαγγελία Στασινού, παππάς η Άννα Ρίζου και μνημόνιος ο Γιώργος Βόιδαρος!  Αμέσως μετά ακολούθησε το Γαϊτανάκι και το κάψιμο του Καρνάβαλου όπου καρναβάλιστες και μη χόρεψαν γύρω του αποκριάτικα τραγούδια. Στο τέλος τα παιδιά χόρεψαν στους ξέφρενους ρυθμούς τη σάμπα με τα ηχεία τέρμα! Ευχαριστούμε τον Σπύρο Φώτη για την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

Την Καθαρή Δευτέρα το πρωί 3 Μαρτίου μαζευτήκαμε όλοι στον Άι Γιάννη να πετάξουμε τον χαρταετό όπου διεξήχθη διαγωνισμός για το ποιος θα τον πετάξει μακρύτερα, με βραβείο ένα τάμπλετ! Νικητής ήταν ο Γρηγόρης Χαντζηγιάννης μαθητής της τετάρτης τάξης του δημοτικού Αθαμανίου! Το μεσημεράκι απολαύσαμε την παραδοσιακή φασολάδα με λαγάνα, ελιές και χαλβά στο κέντρο του Ηλία Σχωρτσιανίτη. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν όλες τις λιχουδιές με κρασάκι, ουζάκι και πολύ κέφι.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και κυρίως τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν τόσο ενεργά φέτος! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε  τον καιρό ο οποίος αν και βροχερός , τις ώρες που έγιναν οι εκδηλώσεις σταμάτησε σαν να ήθελε κι αυτός να συμμετέχει! Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας ήταν τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων και κυρίως των παιδιών μας. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι σημαντικές οι εκδηλώσεις που μας κάνουν να ξεφεύγουμε για λίγο από τα καθημερινά προβλήματα!


Έλια Στασινού


Φασολάδα στον Άι Γιάννη 

Γλέντι στον Άι Γιάννη στο κέντρο του Ηλία Σχωρτσιανίτη


Νικητής του διαγωνισμού χαρταετού ο Γρηγόρης Χαντζηγιάννης




Τσικοπέμπτη με Μουσικές Αντιθέσεις και Κώστα Σκανδάλη Στο Τσουκάλι

Τσικνοπέμπτη Στο Τσουκάλι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.