Συνολικές προβολές σελίδας

27 Μαΐ 2014

Η Γιορτή της μητέρας στο Δημοτικό Σχολείο Αθαμανίου


«Η Μάνα»

Είπαν του ήλιου «γιορτάζει η Μάνα» κι εκείνος βάλθηκε με φως τη γη να ντύνει.
Είπαν της θάλασσας «γιορτάζει η Μάνα» κι αμέσως έγινε η φουρτούνα γαλήνη.
Το ’μαθαν τα πουλιά, «γιορτάζει η Μάνα» και το τραγούδι τους ξεχείλισε πλημμύρα.
Το ’μαθαν τα άνθη, «γιορτάζει η Μάνα» και μοσχοβόλησε η πλάση χίλια μύρα.
Τ’ άκουσε η βροχή, αλλά δεν έκλαψε, δάκρυ δεν κάνει να κυλήσει αυτή τη μέρα.
Τ’ άκουσε ο ουρανός κι άνοιξε διάπλατα. Πείτε ευχές, μύριες ευχές για τη μητέρα!

Γιώργος ΜαρτινέλληςΛατρεύτηκε από την αρχαιότητα ως η μητέρα των Θεών, των ανθρώπων και όλων των πλασμάτων που κατοικούν στη γη, ως η αρχή των πάντων (Θεά Γαία, Μητέρα Γη). Αυτή ήταν και η πρώτη μορφή εορτασμού της Μητέρας.

Τι να της αφιερώσεις που να της αξίζει; Πώς μπορείς να περιγράψεις την προσφορά, τη μεγαλοπρέπεια και την ανιδιοτέλεια των συναισθημάτων της, την υπέρβαση του «εγώ» και την καθημερινή θυσία για τα παιδιά της; Υμνήθηκε μέσα από χιλιάδες σελίδες, τραγούδια, ποιήματα, ταινίες … μα κανένας, μέχρι τώρα, δεν μπόρεσε με λόγια να της αποδώσει αυτό που της αξίζει. Μάνα, Μητέρα, Μανούλα, Μαμά. Τέσσερις λέξεις μαγικές που κλείνουν μέσα τους αγάπη και τρυφερότητα για την πιο σημαντική ύπαρξη στη ζωή κάθε ανθρώπου. Γιατί η αγάπη της Μαμάς δεν έχει όρια, ό,τι κι αν γίνει!

Με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας και ως ελάχιστο δώρο, εμείς τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αθαμανίου, της προσφέραμε μία κάρτα φτιαγμένη με αγάπη, της δώσαμε μια ζεστή αγκαλιά, ένα τρυφερό φιλί και της χαρίσαμε ένα ολόδροσο και ευωδιαστό τριαντάφυλλο, προσφορά (και φέτος) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθάμας», τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του χειρονομία. Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις Μανούλες!

«Η μάνα εν κρύο νερό», Πέτρος Γαϊτάνος: http://www.youtube.com/watch?v=jZUzaWBAjNM#t=207


Οι μαθητές-μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί

του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου ΑθαμανίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.