Συνολικές προβολές σελίδας

15 Σεπ 2014

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ - ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ


Φτάνοντας στο Αθαμάνιο και ακολουθώντας το δρόμο προς Θεοδώριανα συναντάμε το όμορφο εκκλησάκι της Αγ. Κυριακής. Εκεί βρίσκεται το παλιό Δημοτικό σχολείο το οποίο λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο.


Στη μόνιμη έκθεσή του ο επισκέπτης ταξιδεύει 60 χρόνια πίσω στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού . Άφθονο φωτογραφικό υλικό , ξύλινα χειροποίητα εργαλεία , οικοκυρικά σκεύη , τοπικές ενδυμασίες , εργόχειρα , υφαντά και πάρα πολλά άλλα εκθέματα μαρτυρούν τη δύσκολη ζωή αλλά και την τεχνοτροπία των κατοίκων .

Το Λαογραφικό μουσείο στην Αγ. Κυριακή Αθαμανίου άνοιξε τις πύλες του το Μάρτιο του 2013 υπο την αιγίδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου <<ΑΘΑΜΑΣ>>, με δωρεές και βοήθεια πολλών συγχωριανών μας.

Η προσπάθεια μετατροπής του παλιού δημοτικού σε μουσείο στην Αγία Κυριακή ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν επι δημαρχίας Οδυσσέα Δράκου ο οποίος είχε φροντίσει για την ανακαίνιση του χώρου. Ο Αθάμας φρόντισε για την συλλογή παλαιών αντικειμένων και όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Είναι επισκέψιμο καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-20:00. Στην πόρτα του θα βρείτε αναρτημένο το σταθερό και το κινητό τηλέφωνο της Κας Βασιλείας Αλυμάρα έφορου του μουσείου και μέλους του Συλλόγου και με μεγάλη της ευχαρίστηση θα σας ξεναγήσει σε αυτό. Για ραντεβού Τηλ.: 2685022172 κιν 6946472677 Βασιλεία Αλυμάρα ή Έλια Στασινού 6972427947

Φωτογραφίες Νίκος Μανούσης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.