Συνολικές προβολές σελίδας

18 Ιουλ 2012

Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο

Το πρωτοσέλιδο της "Μακεδονίας" στις 3-5-1967
Παρακολουθήστε μέσα από την ιστοσελίδα του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που τραβήχτηκε στο Αθαμάνιο στις 3-5-1967  λίγες μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το χωριό μας, την Πρωτομαγιά του 1967 μεγέθους 6,4 ριχτερ!

Δείτε το βίντεο εδώ

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο αρχείο, Συγκινήθηκα γιατί είδα συγγενείς και συγχωριανούς που δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή.
    Το Αθαμάνιο εμφανίζεται μετά το 52 δευτερόλεπτο. Θυμήθηκα την πλατεία και αρκετούς συγχωριανούς που έπαιρναν τις σκηνές, ενώ το στήσιμο της σκηνής ήταν του παπαΔημήτρη.
    Όταν ήρθε ο βασιλιάς στο χωριό ήμουν εκεί και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που τον χαιρέτησε...
    Και μια αξέχαστη σκηνή. Ανεβαίνοντας απο το σοκάκι ακριβώς δίπλα απο το καφενείο του Χρήστου Αλυμάρα στο ύψος που βρίσκεται σήμερα ο κεντρικός δρόμος ή λίγο πιο χαμηλότερα που βρίσκεται το σπιτι του Γιώργου Στασινού (το ύψος των τοίχων ήταν περίπου στο 1,5 μέτρο) ο Ξενοφών Στασινός σταμάτησε τον βασιλιά λέγοντας: "Εως εδώ μεγαλειότατε... απο δω και πάνω πίπτουσι πέτρες εκ των τοίχων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.