Συνολικές προβολές σελίδας

24 Ιουλ 2012

Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης

Έργο του Βασίλη Σταύρου

Στο Κάτω Αθαμάνιο,στο 35ο χλμ. εθν. οδού Άρτας - Τρικάλων, θα λειτουργεί από 1η Αυγούστου το ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα στοχεύει στην ανάπτυξη των τεχνών του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

Το κέντρο ιδρύεται με πρωτοβουλία του συγχωριανού μας εικαστικού Βασίλη Σταύρου σε χώρο που ο ίδιος έχει διαμορφώσει ειδικά για το σκοπό αυτό. Θα περιλαμβάνει μικρή αίθουσα εκθέσεων και υπαίθριο χώρο για εικαστικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι δραστηριότητες του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης θα επικεντρωθούν κυρίως στην καλλιτεχνική παιδεία και έκφραση, με μαθήματα στη φύση, προβολές ,ομιλίες εικαστικούς περιπάτους κ.ά.

Το πρόγραμμα για την περίοδο του καλοκαιριού έχει ως εξής:


Από 1 – 18 Αυγούστου,  εικαστική διδασκαλία: «Τα καβαλέτα …έξω», με εικαστικές συναντήσεις για μικρούς και μεγάλους καθημερινά 10:00 –14:00 και το «ελεύθερο καλλιτεχνικό στέκι» μετά τις 6 το απόγευμα. Μετά τις 9 το βράδυ στο «ελεύθερο καλλιτεχνικό στέκι» θα γίνονται προβολές, ομιλίες και μουσικές συναντήσεις.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 θα γίνουν τα εγκαίνια του χώρου. Θα προηγηθεί ομιλία και θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Άγγελου Πανάγου «Το βλέμμα του ζώου», για πρώτη φορά στο χώρο που γυρίστηκε, καθώς και υλικό σχετικό με το έργο του Βασίλη Σταύρου.

Επίσης εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση : «Εν αρχή ήν …ο τόπος». Έκθεση των τριών καλλιτεχνών Άννας, Σοφίας και Βασίλη Σταύρου με πρωτόλεια έργα τους. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 4 - 31 Αυγούστου, 10πμ.- 10μμ.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τσιπουρομεζέ και μουσική.

Για την απλή επίσκεψή σας ή τη συμμετοχή σας στην Εικαστική διδασκαλία και το «ελεύθερο καλλιτεχνικό στέκι», επικοινωνήστε στο 26810 76625 
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:va.sta@hotmail.com 

ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

πηγή: http://aetostz.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.