Συνολικές προβολές σελίδας

23 Μαΐ 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για το " Πράσινο Χωριό ".Την παρέμβαση του Εισαγγελέα θα ζητήσει η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να της χορηγηθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν στην αξιολόγηση των προτάσεων για το Πράσινο Χωριό.
Μετά την απόρριψη της πρότασης για το Αθαμάνιο Άρτας και την πρόκριση επτά άλλων περιοχών της χώρας, η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε ότι καταστρατηγήθηκαν πλήρως όλοι οι όροι της πρόσκλησης, αλλοιώθηκε κι ανατράπηκε η φιλοσοφία του προγράμματος.
Έτσι το αποτέλεσμα ήταν προτάσεις – όπως και του Αθαμανίου - με ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις να λάβουν χαμηλή βαθμολογία. Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από το ΚΑΠΕ, το οποίο μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν χωρίς διοίκηση ενώ όπως αναφέρουν πηγές οι σχετικοί φάκελοι είχαν ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες του Κέντρου. Η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου συγκέντρωσε πολύ χαμηλή βαθμολογία και έμεινε πολύ πίσω από τις επτά πρώτες οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ περίπου η κάθε μία.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι η πρόταση ήταν άρτια και απέδωσε το αποτέλεσμα στην αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης.
«Η Περιφερειακή Αρχή από το Μάρτιο του 2011, και με τη συναίνεση της τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, είχε προτείνει το Αθαμάνιο της Π.Ε. Άρτας, να καταστεί ένα από τα «πιλοτικά» ενεργειακά χωριά. Παρ' όλες τις δεσμεύσεις, διακηρύχθηκε, τελικά, δημόσιος διαγωνισμός –από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΚΑΠΕ)-, στα πλαίσια του οποίου υποβάλλαμε ένα άρτιο φάκελο – πρόταση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τους όρους της πρόσκλησης, υποβάλλαμε μία πρόταση η οποία εμπεριείχε παρεμβάσεις σε τρεις άξονες προτεραιότητας, μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία.
Ο Ε.Φ.Δ. (ΚΑΠΕ), όμως, αντί να αξιολογήσει την μία ενιαία και ολοκληρωμένη, για όλους τους Άξονες Προτεραιότητας, πρόταση, με το συγκεκριμένο προτεινόμενο προϋπολογισμό, αξιολόγησε μεμονωμένα και αποσπασματικά τρεις διακριτές προτάσεις, την κάθε μία με τον δικό της προϋπολογισμό», ανέφερε.
 
πηγή: epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.