Συνολικές προβολές σελίδας

29 Οκτ 2013

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Αθαμάνιο.


Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ιστορικού «ΟΧΙ» στο Αθαμάνιο. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον κεντρικό ναό του χωριού, η Νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου Αθαμανίου κα. Ανδρονίκη Παπαγεωργίου, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες, αλλά το κυριότερο τόνισε για τα ΟΧΙ που πρέπει να πούμε την σημερινή εποχή αφού πλέον ο πόλεμος δεν γίνετε με όπλα.
Κατόπιν έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου,εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή .
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην πλατεία, ο κόσμος μεταφέρθηκε στο εκκλησάκι του Αϊ -Νικόλα  όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για του εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς συγχωριανούς μας.
Στην συνέχεια ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος "Αθάμας" προσέφερε καφέ και γλυκά στο κατάστημα του Κων/νου Μπασιούκα όπου ο παπα-Δημήτρης με γλαφυρό τρόπο  διηγήθηκε τις ενθυμίσεις του από το Αλβανικό Μέτωπο,επίσης αναγνώσθηκαν ποιήματα από τις κυρίες Ουρανία Κουτσούκη και Βασιλική Στασινού. 



Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις











Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/polymesa/ekdiloseis/item/30194-geraki-lakwnias

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΘΑΜΑΝΙΑΣ (ΣΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΩΣΤΕ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ? ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ? ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 16 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ 6 ΣΤΟ ΝΗΠΑΙΓΩΓΕΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ? ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ? ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.