Συνολικές προβολές σελίδας

6 Ιουν 2014

Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο - Ημέρα Περιβάλλοντος Αθαμάνιο 2014


Την Πέμπτη 5/6/2014 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα παιδιά μας έδειξαν το δρόμο για 3η συνεχή χρονιά. Φόρεσαν τα γάντια τους, πήραν τις σακούλες απορριμάτων και ξεκίνησαν να καθαρίσουν το χωριό τους στα πλαίσια της εκδήλωσης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Αθάμας", για την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση, σε συνεργασία με τις δασκάλες του δημοτικού σχολείου Αθαμανίου.



Η εκκίνηση έγινε απο την πλατεία του χωριού όπου κάτω απο τον πλάτανο συζητήσαμε όλοι μαζί θέματα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την τρύπα του όζοντος και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που υπάρχουν για να αποτρέψουν την κατάσταση αυτή.

Στη συνέχεια αφού εξοπλίστηκαν με τα κατάλληλα εφόδια όπως γάντια και σακούλες απορριμάτων ξεκίνησαν την εκστρατεία καθαρισμού στον κεντρικό δρόμο του χωριού από την παιδική χαρά μέχρι το γήπεδο του μπάσκετ. Τα παιδιά επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στην αποστολή τους και με χαρά γέμιζαν μία μία τις σακούλες τις οποίες τοποθέτησαν στους κάδους απορριμάτων στο τέλος της εκπαιδευτικής μας εκδρομής.

Στην πλατεία ο Σύλλογος κέρασε τα παιδιά μία δροσιτική πορτοκαλάδα και οι δασκάλες τα επιβράβευσαν με ένα ολόδροσο χωνάκι παγωτό! Φυσικά αφού άνοιξαν τα παγωτά τους δεν ξέχασαν να πετάξουν τα χαρτάκια στα σκουπίδια! Ήταν μία όμορφη κι εποικοδομητική ημέρα. Μπράβο σας παιδιά!

Στασινού Έλια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.