Συνολικές προβολές σελίδας

10 Απρ 2012

Από το Αθαμάνιο η έναρξη του πρώτου "Διάβα των Τζουμέρκων"


Φωτογραφία από την Αθαμάνιο Διαδρομή 2011

 

 

 Στις 10 Ιουνίου άλλη μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση ξεκινά από το Αθαμάνιο.




Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, διοργανώνουν αγώνα δρόμου σε βουνό με την επωνυμία «Diava of Tzoumerka – Mountain Relay», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τη μορφή σκυταλοδρομίας και θα διαβεί όλη την οροσειρά των ιστορικών και πανέμορφων Τζουμέρκων. Θα ξεκινήσει από το χωριό Αθαμάνιο, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, και θα ολοκληρωθεί στο ιστορικό χωριό Συρράκο, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καλύπτοντας συνολική απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων, και θετικής υψομετρικής ανάβασης πάνω από 3000μ.
Στην πορεία του θα διαβεί από πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής όπως:
Την Κόκκινη Εκκλησία και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο Βουργαρέλι,
τον εκκλησάκι του Π. Κοσμά στην Κυψέλη, τους καταρράκτες και το μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης στον Καταρράκτη, το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, την Μονή Κηπίνας,  κ.α.
Συνοπτικά η διαδρομή θα είναι:
Αθαμάνιο-Κόκκινη Εκκλησία-Βουργαρέλι-Αγ. Γεώργιος-ανάβαση προς τους πρόποδες των Τζουμέρκων-Π.Κοσμάς(ΑΛΛΑΓΗ)-Στάρια-ΚρύαΒρύση-Καταρράκτες-Δασικό Χωριό(ΑΛΛΑΓΗ)-ΓέφυραΠλάκας-Τρεποκός-Άγναντα(ΑΛΛΑΓΗ)-Κονάκια-Πράμαντα-Μελισσουργιώτικος-Μονή Κηπίνας(ΑΛΛΑΓΗ)-Καλαρρύτες-Συρράκο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/αθλήτριες που θα μπορούν να σχηματίσουν ομάδες Ανδρών, Ανδρών/Γυναικών και Γυναικών.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα θα ανακοινωθούν σύντομα στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα του αγώνα.
Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε με mail στο segasepirou@yahoo.gr και kmamalis@cc.uoi.gr ή στο 6973051037 (Κ. Μάμαλης).
Για πληροφορίες σχετικά με το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής μπορείτε να απευθύνεστε στον Θανάση Κουρή (mail: thanasis_kouris@hotmail.com τηλ. 6977369718).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.