Συνολικές προβολές σελίδας

25 Απρ 2012

Ξεκίνησε η συγκέντρωση αντικειμένων για το Λαογραφικό Μουσείο


Αγία Κυριακή


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθαμανίου «Ο ΑΘΑΜΑΣ» ανακοινώνει ότι ξεκινάει η συγκέντρωση αντικειμένων για την τοποθέτηση τους στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου.
Το Λαογραφικό Μουσείο  θα στεγαστεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Κυριακή, που πρόσφατα ανακαινίστηκε. Η δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου στην περιοχή μας είναι καθοριστική για την προβολή και την ανάδειξη της Τοπικής Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Για το λόγο αυτό επιθυμούμε τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την υποστήριξη όλων για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια και το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Κυριακής να καταστεί σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων.
Όλα τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν θα καταγραφούν κατά ιδιοκτήτη. Έπειτα θα επιλεγούν και θα εκτεθούν κατά είδος αυτά που βρίσκονται σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Τα υπόλοιπα θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο Σύλλογος αναλαμβάνει την κατ’ οίκον συλλογή των αντικειμένων έπειτα από συνεννόηση με την κ. Αλυμάρα Βασιλεία στο 26850-22172 και τον κ. Φώτη Κίμωνα στο 26850-22979.


Ας βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για το σκοπό αυτό,
να μεταβιβάσουμε την πλούσια κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές, να τη διαφυλάξουμε, να την εμπλουτίσουμε και να γίνει κοινό κτήμα!



                                                                                              Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.