Συνολικές προβολές σελίδας

12 Ιουν 2012

Με επιτυχία έγινε ο αγώνας "Διάβα Τζουμέρκων 2012"

Η έναρξη του 1ου Διάβα Τζουμέρκων στην πλατεία Αθαμανίου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 ο αγώνας δρόμου σε βουνό «Διάβα Τζουμέρκων 2012». Τον αγώνα διοργάνωσαν,  η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο αγώνας διεξήχθη με τη μορφή σκυταλοδρομίας και διάβηκε όλη την οροσειρά των ιστορικών και πανέμορφων Τζουμέρκων.
Ξεκίνησε από το Αθαμάνιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στις 07:17, και ολοκληρώθηκε στο ιστορικό χωριό Συρράκο, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων στις 22:45, καλύπτοντας συνολική απόσταση 103.2 χιλιομέτρων, που στο σύνολό τους ήταν στο βουνό σε υψόμετρο 1.100μ μέχρι 1.600μ.

Στον αγώνα,  μετείχαν 8 ομάδες  με σύνολο αθλητών 42, καθώς υπήρχαν και δυο μεμονωμένες συμμετοχές που διένυσαν όλη την απόσταση.Αξίζει να σημειωθεί η προσπάθεια των αθλητών Μπαλατσού Ευάγγελου και Γκόλια Αθανάσιου της ομάδας «Πυροσβεστική» οι οποίοι κάλυψαν όλη την απόσταση των 103.2 χιλιομέτρων, σε περίπου 17 ώρες, και τερμάτισαν καταχειροκροτούμενοι στις 22:45, αφού ξεκίνησαν από το Αθαμάνιο περίπου δύο ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες ήταν:

1. Η ομάδα «Παραμυθιά» που απαρτίζονταν από τους αθλητές Τσίπη Άρη, Γεωργίου Αθανάσιο, Αναστασόπουλο Μιχάλη, Μπολώση Δονάτο και Γαλανόπουλο Χρίστο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 12:38:47.

2. Η ομάδα «Fifth Element» που απαρτίζονταν από τους αθλητές Τζουμάκα Βασίλη, Τζουμάκα Γρηγόρη, Καλογήρου Μάρα, Μπενέκο Αλέξανδρο και Αναστασίου Αλέξανδρο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 13:16:47.

3. Η ομάδα «Afar» που απαρτίζονταν από τους αθλητές Λάμπρου Αλέξανδρο, Πράσο Δημήτριο, Δούλη Μάριο (ο οποίος έτρεξε δυο σκέλη), και Παπαϊωάννου Γεώργιο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε χρόνο 14:02:11.

Ο σύλλογος "Αθάμας" ήταν και σ' αυτή την διοργάνωση παρών, όπως και σε όλες τις διοργανώσεις, που έχουν σκοπό την προβολή του χωριού μας , προσφέροντας βοήθεια σε ότι του ζητήθηκε, επίσης λίγο πριν την έναρξη του αγώνα προσέφερε συμβολικά στους αθλητές και στους διοργανωτές τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
 Δείτε παρακάτω φωτογραφίες πριν και μετά την έναρξη του αγώνα :


Ο Γραμματέας του Αθάμα παραδίδει αναμνηστικό στον κ.Κώστα Μάμαλη Πρόεδρο ΕΑΣ.ΣΕΓΑΣ Ηπείρου


Οι αθλήτες του πρώτου τμήματος του αγώνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Α.Τυρολόγο ο οποίος έδωσε την εκκίνηση.








Δηλώσεις συμμετοχής
Δηλώσεις του Γραμματέα του 'Αθάμα' στον τηλεοπτικό σταθμό ΙTV από τα Γιάννενα  που κάλυψε τον αγώνα.




























Λίγο πριν την εκκίνηση
Η στιγμή της εκκίνησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.