Συνολικές προβολές σελίδας

6 Ιουν 2012

Ημέρα Περιβάλλοντος στο Αθαμάνιο

Αθαμάνιο 5-6-2012 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση που οργανώθηκε από τον "Αθάμα" για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με την συμμετοχή των παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου,του προέδρου της Τ.Κοινότητας, υπαλλήλων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων ,υπαλλήλων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, πολιτών και φυσικά των μελών του Δ.Σ του συλλόγου.
Η πρόεδρος του 'Αθάμα" κ.Βασιλεία Αλυμάρα αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους στην δράση του συλλόγου, τόνισε πως πρέπει να γίνει βίωμα στον καθένα η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στην κ. Αφροδίτη Μπασιούκα Μηχανικό Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ με MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών Ε.Μ.Π,  η οποία μίλησε για την Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος.
Έπειτα  πήρε τον λόγο ο υπάλληλος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων κ. Σωτήρης Κολιοπάνος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρόσκληση αλλά εξήρε και την πρωτοβουλία του "Αθάμα",  τονίζοντας ότι μέσα από τέτοιες δράσεις προωθείται και καλλιεργείται Περιβαλλοντική συνείδηση στους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά, κλείνοντας ανέφερε πως ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων,Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου ,όπως είναι το πλήρες όνομά του, θα είναι πάντα κοντά σε ανάλογες εκδηλώσεις και προσδοκά  από τα μέλη του Συλλόγου και πιο πολύ από τους κατοίκους του Αθαμανίου  τη συνεργασία τους σε Δράσεις του Φορέα.
Στην συνέχεια μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους, από τον Σύλλογο, φυλλάδιο με συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και  κατανάλωσης νερού , που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι στα σπίτια μας.
Τέλος οι παρευρισκόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες και προχώρησαν στον καθαρισμό κεντρικών σημείων του χωριού, ο οποίος διακόπηκε 2 ώρες μετά λόγω βροχής.

Το ΔΣ του Αθάμα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ.Σπύρο Φώτη ο οποίος με το ιδιωτικό του μηχάνημα βοήθησε στον καθαρισμό καθώς και το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων για την παραχώρηση του οχήματος του Δήμου.


Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.