Συνολικές προβολές σελίδας

14 Φεβ 2013

Επιδοτήσεις 3 εκ ευρώ σε κτηνοτρόφους για προστασία της καφέ αρκούδας !
             


Υπογράφηκε σήμερα, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη και προωθήθηκε στον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, η απόφαση για την ενίσχυση, υπό μορφή επιδότησης κεφαλαίου για την αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρων περιφράξων, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες, που δραστηριοποιούνται στους βιότοπους της καφέ αρκούδας.
Στόχος του υπουργείου είναι η άμβλυνση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη συνύπαρξη της μελισσοκομικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας με την αρκούδα. Με τη χρήση ηλεκτροφόρων περιφράξεων διασφαλίζεται και η γεωργική δραστηριότητα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας, αλλά προστατεύεται και το απειλούμενο είδος, καθώς συχνά αρκούδες αποτελούν στόχο παραγωγών, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τις επιδρομές των πεινασμένων ζώων. Δικαιούχοι των κονδυλίων για περίφραξη είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μελισσοκόμοι ή κτηνοτρόφοι με εκτατικές εκτροφές αιγοπροβάτων, που διαμένουν ή μετακινούνται στις περιοχές όπου ζει η αρκούδα. 
Το συνολικό ποσό το οποίο θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη δράση είναι 3.000.085 ευρώ.


Πηγή: parapolitika.gr/e-geoponoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.