Συνολικές προβολές σελίδας

20 Φεβ 2013

Κουκλοθεατρική ομάδα " Τα παιδιά των Τζουμέρκων"!



"Κούκλες φτιάχνω στη στιγμή,δίνω σχήμα και μορφή,βάζω ρούχα και πνοή,παίζω πάνω στη σκηνή"


Αυτήν ακριβώς τη δραστηριότητα που ξεκίνησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, με την εθελοντική εργασία της κ. Έλιας Στασινού από τον εκπολιτιστικό σύλλογο "ΑΘΑΜΑΣ" προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών παιδιών που γεμίζουν την αίθουσα του Κ.Δ.Α.Π. κάθε Παρασκευή απόγευμα 4-6 μ.μ.
Ήδη μέχρι τώρα , οι μικροί μας φίλοι γοητεύτηκαν από τη διαδικασία κατασκευής της προσωπικής τους κούκλας για το κουκλοθέατρο και ανυπομονούν για την ολοκλήρωση του έργου τους. Με φαντασία και δημιουργικότητα μια νέα προσπάθεια για μια νέα διέξοδο των παιδιών....!
Είκοσι παιδιά από όλα τα Κεντρικά Τζουμέρκα συμμετέχουν στην κουκλοθεατρική μας ομάδα στο Κ.Δ.Α.Π  Κ.Τζουμέρκων!!!

 
Μέσα σε 16 διδακτικές ώρες τα παιδιά κατάφεραν να φτιάξουν τα κεφαλάκια των πρωταγωνιστών της ιστορίας "Η Μάγισσα Φουφήχτρα"και τα σκηνικά του κουκλοθεάτρου!!! Θα ακολουθήσουν άλλες 16 ώρες μαθημάτων στις οποίες τα παιδιά θα φτιάξουν ρούχα για τις κούκλες, θα στήσουν το κουκλοθέατρο και θα κάνουν τις πρόβες για τους ρόλους τους. Τα παιδιά θα ανεβάσουν την ιστορία της πανούργας μάγισσας Φουφήχτρας του Ευγενιου Τριβιζά που με την μαγική ηλεκτρική της σκούπα ρουφάει ζωάκια και παιδάκια για να φτιάξει τα ματζούνια της!!! Ένα γενναίο κοριτσάκι που γλυτώνει μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να τα ελευθερώσει!!!!
Μετά το κουκλοθέατρο ακολουθεί κάθε Παρασκευή στις 6 μμ παιδικό σινεμά στην αίθουσα προβολών του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι. Μία εξαιρετική πρωτοβουλία για τα παιδιά των Τζουμέρκων τα οποία για χρόνια ήταν στο περιθώριο.






Έλια Στασινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.