Συνολικές προβολές σελίδας

7 Μαρ 2013

Κυνήγι και υπερθύρευση...



Άλλη μία κυνηγετική περίοδος έληξε. Πώς να πήγε άραγε;

Από τις συζητήσεις που γίνονται στο χωριό (καφενεία, ταβέρνες) μέτριες αποδόσεις στο κυνήγι του λαγού, ακόμη χειρότερα τα πράγματα με την πέρδικα. Κι αν πούμε για τα κοτσύφια… Λέγεται ότι μάλλον κάποια αρρώστια τα εξαφάνισε τη φετινή περίοδο! Και όχι ότι τα σκοτώναμε σαράντα και πενήντα –και λίγα λέω-στην κάθε έξοδο. Για το ζαρκάδι ούτε κουβέντα-άλλωστε ΄΄απαγορεύεται ρητά το κυνήγι του΄΄.


Άφησα τελευταίο το αγριογούρουνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το κυνήγι πήγε πολύ καλά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε για τι αριθμό μιλάμε. Ακούγεται ότι στην περιοχή μας έχουν σκοτωθεί γύρω στα 400, χωρίς να υπολογίζουμε τα μικρά αγριογούρουνα, άσε τις χοιρομητέρες τους. Έλαβαν γνώση όλοι οι κυνηγοί της ειδικής ρύθμισης για την κυνηγετική περίοδο 2012-2013; Διαβάστε παρακάτω:

Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και των χοιρομητέρων αυτών.

Και πάμε για την επόμενη κυνηγετική περίοδο, για να κυνηγήσουμε ό,τι έχει απομείνει. Τρόπαια ψάχνουμε συνεχώς, να νιώσουμε πιο δυνατοί, να εκτονώσουμε το θυμό και την οργή μας από την ανεργία, την αδράνεια του πολιτικού συστήματος, τη δική μας αδράνεια…

Μήπως πρέπει ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί να αναλογιστούμε τις συνέπειες της υπερθήρευσης; Ας σεβαστούμε τους νόμους και προπάντων την ίδια τη φύση που είναι τόσο γενναιόδωρη με τον άνθρωπο.

Τα μόνα στέρεα πράγματα βρίσκονται εκεί έξω, στη Φύση.
                                                  
Με όλο το σεβασμό.
Βάσω Νάρη
Νίκος Μανούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.