Συνολικές προβολές σελίδας

29 Αυγ 2013

Η εκδρομή του "Αθάμα" στο "Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης".



Τα παιδιά δημιουργούν με την καθοδήγηση του Βασίλη Σταύρου.

Εντελώς διαφορετικές και ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις στο Αθαμάνιο φέτος ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους, λάτρεις της ποιοτικής μουσικής, της παράδοσης, των τεχνών και των αθλημάτων στη φύση.
Ξεκινώντας 5 και 7 Αυγούστου ο εκπολιτιστικός Σύλλογος "ΑΘΑΜΑΣ" επιστράτευσε ένα μίνι βαν του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κι ένα ιδιωτικό για τη μεταφορά των παιδιών στο «Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης» του αξιόλογου εικαστικού Βασίλη Σταύρου στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας. Στα πλαίσια της εικαστικής δράσης για παιδιά «Εβδομάδα Σκιάχτρου» οι μικροί μας φίλοι έφτιαξαν καλαίσθητα σκιάχτρα με τα οποία διακόσμησαν το χώρο μπροστά από το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης.


Τα παιδιά διασκέδασαν δημιουργώντας και ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους! Ζωγράφισαν τα πρόσωπα και γέμισαν τα κεφάλια των σκιάχτρων, στη συνέχεια με κλαδιά δέντρων έφτιαξαν το σώμα τους και στο τέλος τα έντυσαν με ρούχα και τα στόλισαν με αξεσουάρ όπως καπέλα, κασκόλ και χρωματιστά μαντήλια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο «ΑΘΑΜΑΣ» πρόσφερε μπισκότα και μπουκαλάκια με νερό «Πηγές Κωστηλάτας» στα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κος Σταύρου γύρισε στον τόπο που γεννήθηκε κι αγάπησε και προσφέρει στα παιδιά εικαστικές δράσεις με σκοπό την προώθηση των τεχνών στην περιοχή. Τα παιδιά επισκέφτηκαν και την γκαλερί του, όπου φέτος φιλοξένησε έργα 7 καλλιτεχνών από τα Τζουμέρκα συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, της συζύγου του Άννας Πειρουνίδου αλλά και της κόρης του Σοφίας Πειρουνίδου. Αυτή η εκδρομή ήταν μία όμορφη πρωτοβουλία του «ΑΘΑΜΑ» για την εξοικείωση των παιδιών με τις τέχνες και τη συνειδητοποίηση της χρησιμότητας των υλικών της φύσης!
Ο Σύλλογος «ΑΘΑΜΑΣ» ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο που μας παραχώρησε το βανάκι, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παππά που το οδήγησε, το Βαγγέλη Τριάντο διευθυντή του ΚΔΑΠ Κεντρικών Τζουμέρκων που μας συνόδευσε, τα νερά «Πηγές Κωστηλάτας» για τα μπουκαλάκια με νερό που πρόσφερε και φυσικά τον Βασίλη Σταύρου για την προσφορά των εικαστικών μαθημάτων στα παιδιά μας. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία κι ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον Κύριο Βασίλη και τη σύζυγο του Κα Άννα για τις πολύτιμες δημιουργικές στιγμές που μας χάρισαν.Στις 10 Αυγούστου έγινε παρουσίαση των σκιάχτρων με μία όμορφη συναυλία στην αυλή του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης. Ήταν πραγματικά ατμοσφαιρική με όλα τα σκιάχτρα στημένα ολόγυρα! Η κα Άννα μας φίλεψε με της υπέροχες πίτες της και ντόπιο τσίπουρο, την ευχαριστούμε για την υπέροχη φιλοξενία της.
Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης είναι ανοιχτό σε όλους τους πατριώτες, φίλους, φιλότεχνους και καλλιτέχνες, που θέλουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και πιστεύουν ότι τέτοιες δραστηριότητες δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για συνεισφορά στον πολιτισμό του τόπου.
Όποιος λοιπόν επιθυμεί να γίνει «Φίλος» και να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια μπορεί με την ελάχιστη εισφορά των 30 ευρώ το χρόνο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.
Έλια Στασινού

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κο Βασίλη Σταύρου www.athamaniko.gr Τηλ. 26810 76625 – 6984177294, email: athamaniko@gmail.com






                Αριστερά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παππάς δεξιά ο διευθυντής του ΚΔΑΠ Βαγγέλης Τριάντος.



Τα νερά πρόσφεραν οι "Πηγές Κωστηλάτας".

Στιγμές από τη συναυλία με τους: Κώστα Μπασιούκα, Κώστα Αλυμάρα, Βασίλη Σταύρου, Κατερίνα Πειρουνίδου.

Τα παιδιά με την εικαστικό Κατερίνα Πειρουνίδου.

Η Άννα Πειρουνίδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.