Συνολικές προβολές σελίδας

31 Αυγ 2013

Οι θησαυροί των Αθαμάνων - ένα παιχνίδι με νόημα!


Η Τρίτη 13 Αυγούστου ήταν μία ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5:30μμ όπου τα παιδιά μαζεύτηκαν στον Άγιο Νικόλα και πήραν μέρος στους καθιερωμένους παιδικούς αγώνες δρόμου. Στις 7:30 μμ όλα τα παιδιά κατέβηκαν στην πλατεία του χωριού όπου εκπρόσωποι του «Αθάμα» είχαν διοργανώσει ομαδικά παιχνίδια και τα περίμεναν.
Τα μεγαλύτερα παιδιά έπαιξαν το εκπαιδευτικό παιχνίδι «ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΑΘΑΜΑΝΩΝ». Οι θησαυροί ήταν κρυμμένοι σε διάφορα σημεία της πλατείας τους οποίους τα παιδιά ανακάλυπταν λύνοντας γρίφους! 1ος γρίφος «Τρέχει, τρέχει το νερό» που είναι κρυμμένος ο θησαυρός? Στη βρύση! αναφώνησαν όλα τα παιδιά και έτρεξαν προς τα εκεί ψάχνοντας με ζήλο το κρυμμένο χαρτάκι! Όμως εκεί τους περίμενε άλλος ένας γρίφος που αποκάλυπτε έναν από τους θησαυρούς των Αθαμάνων. «Είναι μικροί κόκκινοι καρποί, η γιαγιά έφτιαχνε αρωματικό ποτό από αυτά, τι είναι? Τα παιδιά ρωτούσαν είναι τα χαμοκέρασα? ΟΧΙ! Μήπως τα Κράνα? ΝΑΙ!

Ο πρώτος που έβρισκε την σωστή απάντηση κρατούσε το χαρτάκι στην τσέπη του και ο νικητής του παιχνιδιού ήταν αυτός που βρήκε τους περισσότερους θησαυρούς. Ήταν η Αλεξάνδρα Φώτη του Γεωργίου η οποία ανακάλυψε 5 θησαυρούς! Στο τέλος ο Σύλλογος μοίρασε φυλλάδια με φωτογραφίες των προϊόντων με λίγες πληροφορίες για το καθένα και μοίρασε μπισκότα σε όλα τα παιδιά της πλατείας!
Οι θησαυροί των Αθαμάνων είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν πόσα πολύτιμα προϊόντα έχει ο τόπος τους και έμαθαν για τη χρησιμότητα τους στο χθες και στο σήμερα. Οι θησαυροί ήταν οι εξής: Τα καρύδια, τα κάστανα, το μέλι, το καλαμπόκι, τα κράνα, τα χαμοκέρασα, το τσάι, τα άγρια χόρτα, το φασκόμηλο, τα μούρα, τα μανιτάρια του δάσους, το αιγοπρόβειο γάλα, τα κορόμηλα, τα άγρια σύκα, η ζαμπέλα.
Τα μικρότερα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια όπως «αλάτι χοντρό», «λύκε λύκε είσαι εδώ?» και «σκυταλοδρομίες»! Στις 9:00 μμ ανακοινώθηκαν οι νικητές των παιδικών αγώνων δρόμου και τα παιδιά παρέλαβαν τα μετάλλια τους! Η 13 Αυγούστου ήταν μία κοπιαστική μεν αλλά εποικοδομητική και ευχάριστη μέρα δε για τα παιδιά, τα οποία πήγαν για ύπνο χορτασμένα από παιχνίδι και περήφανα για τα μετάλλια που κατέκτησαν!
Θέλουμε να ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν φέτος με τα παιδιά, τον γυμναστή Αλέξανδρο Ιωανίδη για τη εθελοντική προσφορά του να απασχολήσει δημιουργικά τα μικρότερα σε ηλικία παιδάκια με ομαδικά παιχνίδια, την βοήθεια του στην Αθαμάνιο διαδρομή και την ποδηλατάδα του Αυγούστου. Επίσης την Αθανασία Γιακουβάκη για την βοήθεια της στην διεξαγωγή των παιδικών αγώνων αλλά ιδιαίτερα για τον πολύτιμο χρόνο που ξόδεψε από τις διακοπές της, για την προετοιμασία του μεσαίου και το μεγάλου χορευτικού καθώς και την Κατίνα Τσίρκα για την εκπαίδευση των δύο μικρών χορευτικών που χόρεψαν στην πλατεία στις 16 Αυγούστου στο Καγκελάρι.
Έλια Στασινού








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.