Συνολικές προβολές σελίδας

23 Ιουλ 2014

Νεώτερα για το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου


Πέρασαν 6 μήνες απο τότε που πρωτοξεκινήσαμε τον αγώνα μας ώστε να κρατήσουμε το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου πρώτα ανοιχτό, κυρίως όμως λειτουργικό. Συγγεντρώθηκαν φορείς και πολίτες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της ΤΚ Μυροφύλλου, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα, αντάλλαξαν απόψεις και αποφάσισαν, ορίζοντας συντονιστική επιτροπή να γνωστοποιήσουν όσα συζητήθηκαν στη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Άρτας και να απαιτήσουν με ψήφισμα την άμεση αποκατάσταση της 24ωρης εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ Βουργαρελίου.

Η προσπάθεια και η συνεχής επαφή με τους αρμόδιους φορείς απέδωσαν. Έτσι αυτή τη στιγμή υπάρχουν γιατροί όλο το 24ωρο και ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας με άλλες δύο νοσηλεύτριες για τους μήνες του καλοκαιριού, όπου οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών είναι αυξημένες, λόγω παραθεριστών και επισκεπτών της περιοχής. Πράγματι για τους καλοκαιρινούς τουλάχιστον μήνες και μετά από πολλές δυσκολίες, τα περισσότερα και σπουδαιότερα προβλήματα εξαλείφθηκαν. Αυτό επετεύχη χάρη στις συντονισμένες και δυναμικές κινήσεις και ενέργειες ευαισθητοποιημένων πολιτών της περιοχής, χωρίς να υποτιμηθεί η προσωπική παρέμβαση του Διευθυντή του Νοσοκομείου της Άρτας και της Διευθύντριας του ΚΥ Βουργαρελίου.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε σα συντονιστική επιτροπή τον Διοικητή του Νοσοσκομείου Άρτας Κο Νίκο Κατσακιώρη, ο οποίος έδινε κάθε μέρα το δικό του αγώνα και μας ενημέρωνε τακτικά για όλες τις προσπάθειες του ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς και τη διευθύντρια του ΚΥ Βουργαρελίου Κα Σαμπίνε Τσάκα. Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια τους αυτή θα συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί εύρυθμα όλο το 24ωρο, να δημιουργεί δε στους πολίτες ένα αίσθημα προστασίας κι ασφάλειας και την αίσθηση πως το κοινωνικό κράτος είναι παρόν.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής
Νίκος Μανούσης Έλια Στασινού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.