Συνολικές προβολές σελίδας

6 Μαρ 2013

"Ουρανόπετρα" το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου!


Ο Γιάννης Καλπούζος, συγγραφέας των μπεστ σέλερ "Ιμαρέτ" (Βραβείο Αναγνωστών2009) και "Άγιοι και δαίμονες", θα καθηλώσει ακόμα μία φορά τους αναγνώστες με ένα θυελλώδες μυθιστόρημα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιάννης Καλπούζος (kalpuzos@yahoo.gr) γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Από το 1982 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και μία συλλογή διηγημάτων. Με την ποιητική συλλογή " Έρωτας νυν και αεί " ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008.Από το 1995 έχει υπογράψει τους στίχους 70 τραγουδιών πολλά από τα οποία ερμήνευσαν γνωστοί καλλιτέχνες (Γλυκερία, Ορφέας Περίδης, Ελένη Πέτα, Γιάννης Σαββιδάκης) και έγιναν επιτυχίες, καθώς και τους στίχους 18 τραγουδιών στο παιδικό θεατρικό έργο "Τρυφεράκανθος". Το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά του "Ιμαρέτ: Στη σκιά του ρολογιού" (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2008), το οποίο έχει ξεπεράσει τα 70.000 αντίτυπα σε πωλήσεις και μεταφράζεται ήδη στα ιταλικά και στα πολωνικά. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το μυθιστόρημά του "Άγιοι και δαίμονες" με υπότιτλο "Εις ταν Πόλιν", το οποίο βρίσκεται στην 38η χιλιάδα.

• Ο Γιάννης Καλπούζος, ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς του αναγνωστικού κοινού (Βραβείο Αναγνωστών 2009), αποτυπώνει αριστοτεχνικά με τα ιστορικά μυθιστορήματά του την ατμόσφαιρα της εποχής (στην οποία εκτυλίσσεται κάθε φορά το έργο), και καθηλώνει με κάθε βιβλίο του τους αναγνώστες με την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του και τη χειμαρρώδη γλώσσα του.

• Συνδυάζει την ιστορική επάρκεια και ακρίβεια με την πετυχημένη μυθοπλασία και την άριστη τεχνική στη γλώσσα και στη διαμόρφωση πειστικών ηρώων και χαρακτήρων.
πηγή: kalpuzos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.