Συνολικές προβολές σελίδας

28 Ιουν 2013

Ημέρα Περιβάλλοντος



Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Αθάμας για 3η χρονιά φέτος διοργάνωσε δραστηριότητες για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 ο "ΑΘΑΜΑΣ" προσκάλεσε τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αθαμανίου με σκοπό την εξόρμηση σε κεντρικά σημεία του χωριού για την συλλογή σκουπιδιών.


Πριν την εξόρμηση ο "ΑΘΑΜΑΣ" μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια οικολογικού περιεχομένου στα παιδιά και τους μίλησε για τα νησιά από σκουπίδια που έχουν δημιουργηθεί από τα ρεύματα των ωκεανών στον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό.

Μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσαν οι φωτογραφίες του ενημερωτικού φυλλαδίου οι οποίες έδειχναν την υδρόγειο σφαίρα και το τεράστιο μέγεθος αυτών των ‘νησιών’ τα οποία φτάνουν στο μέγεθος μιας ολόκληρης χώρας! Οι εκπρόσωποι του "ΑΘΑΜΑΣ" εξήγησαν ότι αυτό το φαινόμενο δημιουργείται όχι μόνο από τα σκουπίδια που πετάγονται στις ακτές και στις θάλασσες αλλά και από αυτά που πετιούνται στους δρόμους και παρασύρονται από ρέματα, ρυάκια, υπονόμους κ.ο.κ και τελικά καταλήγουν κι αυτά στην θάλασσα.


Επίσης εντύπωση τους προξένησε ο πίνακας που έδειχνε πόσα χρόνια χρειάζονται για να αποσυντεθούν στην φύση όπως π.χ ένα μεγάλο πλαστικό μπουκάλι το οποίο χρειάζεται 450 χρόνια και προβληματίστηκαν με τις φωτογραφίες που έδειχναν μία θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα να τρώει μία πλαστική σακούλα καθώς και μία φώκια η οποία ήταν παγιδευμένη σε μία λαστιχένια ρόδα. Αμέσως μετά μοιράστηκαν πλαστικές σακούλες και λαστιχένια γάντια στα παιδιά. Μετά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ξεκίνησε η εξόρμηση για την συλλογή σκουπιδιών. Τα παιδιά κατενθουσιασμένα μάζευαν τα σκουπίδια με μεγάλο ζήλο καθώς συνειδητοποίησαν το μέγεθος αυτής της πράξης! Εκτός από τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου στην εκστρατεία παρευρέθησαν, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθαμανίου καθώς και κάτοικοι του χωριού.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις δύο δασκάλες καθώς και τον δάσκαλο που έφεραν τα παιδιά στην εκδήλωση και συμμετείχαν κι αυτοί ενεργά στην συλλογική αυτή προσπάθεια να αποκτήσει η νέα γενιά οικολογική συνείδηση.

                                                                                    

Στασινού Έλια

Για το ΔΣ του "ΑΘΑΜΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.