Συνολικές προβολές σελίδας

11 Σεπ 2013

Η Ποδηλατάδα του Αυγούστου και η σήμανση του δρόμου

Μεγάλη συμμετοχή είχε η ποδηλατάδα Αθαμάνιο-Βουργαρέλι η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος στις 12 Αυγούστου από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «ΑΘΑΜΑΣ». Μικροί μεγάλοι καβάλησαν τα ποδήλατα τους κι απόλαυσαν την υπέροχη φύση με τρόπο μοναδικό! Η αναχώρηση έγινε στις 18:30 από Αθαμάνιο και οι Αθαμανιώτες συναντήθηκαν με τους Βουργαρελιώτες (οι οποίοι ξεκίνησαν από το Δημαρχείο στις 19:00) στο Σταυρό Βουργαρελίου.

Οι ποδηλατάδες ξεκίνησαν φέτος δειλά δειλά από τα μέσα Ιουνίου με 10, 15, 20 άτομα και τελικά κατέληξαν τον Αύγουστο με 40 συμμετοχές! Πολύ καλά δηλαδή αν λάβει κανείς υπόψη ότι ήταν η πρώτη χρονιά ενός τέτοιου εγχειρήματος! Με πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων Αθαμανίου και Βουργαρελίου αλλά και του Κου Μανούση ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Κο Δημήτρη Ψαθά να τοποθετηθούν ταμπέλες στις δύο εισόδους των χωριών που να προειδοποιούν για συχνή διέλευση ποδηλατιστών αλλά και περιπατητών καθώς η κίνηση το καλοκαίρι στο δρόμο αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένη και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Τον ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή του καθώς οι πινακίδες τοποθετήθηκαν λίγο πριν τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Από Αθαμάνιο μας συνόδευσε με το αυτοκίνητο ο Γιάννης Μάστορας και συντόνισε την ποδηλατάδα ο γυμναστής Αλέξανδρος Ιωαννίδης, τους ευχαριστούμε και τους δύο για τον εθελοντισμό τους. Για το Βουργαρέλι υπεύθυνος ήταν ο Νίκος Μανούσης ο οποίος συνόδευσε τους ποδηλατιστές με τη μηχανή του. Να σημειωθεί ότι ο Μανούσης διαμένει τα τελευταία 6 χρόνια στο Βουργαρέλι και παρόλο που η καταγωγή του δεν είναι από εκεί ασχολείται με τα κοινά και μας κρατάει συντροφιά και το χειμώνα με προβολές ταινιών στο δημαρχείο κάθε Παρασκευή για παιδιά και κάθε Κυριακή για μεγάλους!

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι αυτά τα δύο χωριά απαράμιλλης ομορφιάς θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά περισσότερα αν άφηναν κατά μέρος τις αιώνιες αψιμαχίες, διοργανώνοντας κι άλλες τέτοιου είδους από κοινού εκδηλώσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα δέντρο δεν κάνει το δάσος κι ότι οι περισσότεροι προορισμοί είναι γνωστοί σαν ένα σύνολο όμορφων χωριών που μπορούν να προσφέρουν στον ταξιδιώτη αξέχαστες εμπειρίες όπως πχ το Πήλιο ή τα Ζαγοροχώρια γιατί όχι και Τζουμερκοχώρια? Φυσικά όλα αυτά ενδέχεται να ακούγονται εξωπραγματικά στους περισσότερους αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι πρέπει να αφήσουμε πίσω τα παλιά για να προχωρήσουμε μπροστά αν θέλουμε να εξελιχθεί ο τόπος αυτός!

Έλια Στασινού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.