Συνολικές προβολές σελίδας

20 Σεπ 2013

Το Αθαμάνιο κρατάει τα σκήπτρα των νεότερων κατοίκων στο Δήμο

 

Αντήχησαν οι βουνοκορφές των Τζουμέρκων με παιδικές φωνές στο Σταυρό Αθαμάνιου φέτος την Άνοιξη. Για πρώτη φορά ήρθε προπονητής για τα παιδιά στο χωριό στα πλαίσια ενός επιδοτούμενου προγράμματος από το υπουργείο πολιτισμού κι αθλητισμού.
Οι προπονήσεις γίνονταν στο γήπεδο του μπάσκετ στο Σταυρό Αθαμανίου. Κάθε χρόνο η γυμναστική γίνονταν για ενήλικες αλλά εφόσον οι μικροί κάτοικοι του χωριού έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ζητήθηκε μέρα προπόνησης και γι’αυτά.
Μαζί με τον γυμναστή Χρήστο Σιλιόγκα τα περιμέναμε στο γήπεδο για την πρώτη τους προπόνηση. Εκεί μετά από ασκήσεις για ζέσταμα επιδόθηκαν σε αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ. «Μου είχατε πει ότι ήταν αρκετά τα παιδάκια, αλλά όταν είδα να έρχονται καμιά εικοσαριά εξεπλάγην» είπε ο Χρήστος με ένα πλατύ χαμόγελο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έρχεται από το Βουργαρέλι.
Πράγματι σε έναν δήμο που όσο περνάν τα χρόνια ο πληθυσμός του γερνάει, το Αθαμάνιο καλά κρατεί το φρούριο ακόμα και όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια φτιάχνουν το σπιτικό τους εδώ. Θες η οικονομική κρίση, θες η συνειδητοποίηση των νέων ότι στο χωριό είναι το μέλλον; Πάντως το αποτέλεσμα είναι ένα, το χωριό απέκτησε ξανά τη χαμένη του ζωντάνια!


Έλια Στασινού







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.