Συνολικές προβολές σελίδας

15 Σεπ 2013

«Κ.Δ.Α.Π» Μια αγκαλιά για τα παιδιά των Κεντρικών Τζουμέρκων

Τα παιδιά έξω απο το ΚΔΑΠ με τον Βαγγέλη Τριάντο


Γέμισε με πιτσιρίκια από όλο το δήμο τις μέρες του Αυγούστου το Κ.Δ.ΑΠ. Κεντρικών Τζουμέρκων στο Βουργαρέλι, καθώς πραγματοποιήθηκαν ένα σωρό δραστηριότητες.
Για αρχή στις 5 και 7 Αυγούστου το ΚΔΑΠ συνόδευσε τα παιδιά στην εκδρομή του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Αθάμας» στο «Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης» του εικαστικού Βασίλη Σταύρου στο Κάτω Αθαμάνιο στα πλαίσια της εκδήλωσης «Εβδομάδα Σκιάχτρου». Εκεί τα παιδιά επισκέφτηκαν την έκθεση ζωγραφικής εφτά καλλιτεχνών από τα Τζουμέρκα και έφτιαξαν τα δικά τους σκιάχτρα με ξύλο, ύφασμα, και μπογιές. Με αυτά στόλισαν τον περιβάλλοντα χώρο, πάντα υπό την επίβλεψη του Κου Σταύρου και τη βοήθεια της συζύγου του, επίσης εικαστικού Άννας Πειρουνίδου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έξω στα χωράφια με υλικά από την ίδια την φύση και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Στις 6 & 7 Αυγούστου διεξήχθησαν θεατρικά παιχνίδια με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου και τον ευγενικό εθελοντισμό νέων ανθρώπων οι οποίοι διοργάνωσαν θεατροπαιχνίδια για τα παιδάκια! Οι μικροί μας φίλοι μυήθηκαν στη δραματική τέχνη παίζοντας και γελώντας και πραγματικά διασκέδασαν με την ψυχή τους!
Από 9-12 Αυγούστου γέμισε με φανταχτερά χρώματα και φαντασμαγορικά σχέδια η αίθουσα του Κ.Δ.Α.Π. καθώς η «Ένωση Συλλόγων κι αδελφοτήτων πρώην Δήμου Αθαμανίας» διοργάνωσε μαθήματα ζωγραφικής με την αξιόλογη εικαστικό Κατερίνα Πειρουνίδου. Την τελευταία μέρα έγινε παρουσίαση των έργων και το κάθε παιδάκι πήρε στο σπίτι τα δημιουργήματα του! 
Ήταν ένας δημιουργικός Αύγουστος και το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι φορείς στήριξαν το έργο και την προσπάθεια του Κ.Δ.Α.Π με κάθε δυνατό μέσο! Το Κ.Δ.ΑΠ αποτελεί πυρήνα δραστηριοτήτων για τους μονίμους κατοίκους του δήμου και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται με κάθε τρόπο απο τους υπεύθυνους της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.
 
Έλια Στασινού
δείτε φωτό

Τα παιδιά στο ΚΔΑΠ με την Αννίτα Νούσια
Θεατροπαιχνίδια στο ΚΔΑΠ

Στο Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης με τον Βαγγέλη Τριάντο και τον Βασίλη Σταύρου

 
Τα παιδιά φτιάχνουν τα κεφάλια των σκιάχτρων στο Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης
Τα παιδιά ζωγραφίζουν με την Κατερίνα Πειρουνίδου στο ΚΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.