Συνολικές προβολές σελίδας

28 Ιουν 2013

ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ


5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:          Ο "ΑΘΑΜΑΣ"πάει ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ στο Κάτω Αθαμάνιο 10:00πμ στην εκδήλωση για τα παιδιά "ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ 5-10 Αυγούστου"
(συνοδεία γονέων)

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:            Ο "ΑΘΑΜΑΣ" πάει ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ στο Κάτω Αθαμάνιο στην εκδήλωση για τα παιδιά
"ΤΑ ΚΑΒΑΛΕΤΑ ΕΞΩ 29 Ιουλίου -17 Αυγούστου"
10:00-13:00 (συνοδεία γονέων)

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:          "ΑΘΑΜΑΝΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ" 17:30 από Τετράκωμο με τερματισμό Αθαμάνιο



12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ         ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΕΣ  ΑΘΑΜΑΝΙΟ – ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ
18:30 από Αθαμάνιο 19:30 από Βουργαρέλι

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:         ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ
από Άι Νικόλα 17:30-19:30
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ με ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία
και απονομή μεταλλίων 19:30-21:30

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:        ΛΑΪΚΟΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ,
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ στο δημοτικό σχολείο Αθαμανίου
(Είσοδος 5ευρώ)

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:        ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ - "ΚΑΓΚΕΛΑΡΙ"  στην πλατεία 19:30

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:        ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
"ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ" στο Δημοτικό
σχολείο Αθαμανίου το βράδυ (είσοδος ελεύθερη)


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ "ΑΘΑΜΑΣ"

ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ - ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ

ΛΑΪΚΟΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ  - ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
  

ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΜΕ
ΒΡΗΚΕ Τ’ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΣΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ!!!!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ
ΩΡΑ 22:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ευρώ

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΘΑΜΑΣ"

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ

"ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ"

ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ


Η θερινή θεατρική περίοδος 2012-13 σηματοδοτεί για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων το κλείσιμο 30 χρόνων λειτουργίας και το ανέβασμα της 100ης του επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής.
Μια παραγωγή η οποία θα παρουσιαστεί σε περιοδεία τόσο στην Ήπειρο, όσο και σε καταξιωμένα φεστιβάλ της χώρας και είναι «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία Δήμου Αβδελιώδη, μουσική Βαγγέλη Γιαννάκη και πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Ρένα Κυπριώτη.



Λίγα λόγια για το έργο: Το αμάρτημα της μητρός μου είναι ένα εξαιρετικό ηθογραφικό και ψυχογραφικό έργο, από τα πιο αξιόλογα κείμενα της λογοτεχνίας μας, με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο: κεντρικό πρόσωπο είναι η μητέρα του συγγραφέα - αφηγητή, ενώ ο ίδιος είναι συμπρωταγωνιστής.

ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013

Ενημερώνουμε το κοινό ότι  το Αθαμανικό  Κέντρο Τέχνης για το καλοκαίρι του 2013 έχει προγραμματίσει τα εξής:
620
1.            Έκθεση ζωγραφικής
Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8 μμ, θα γίνουν τα εγκαίνια  έκθεσης έργων των καλλιτεχνών των Τζουμέρκων. Συμμετέχουν: Μπάμπης Καραλής, Γιώργος Καρακίτσος, Ελένη Παπαγεωργίου,  Άννα Πειρουνίδου, Βασίλης Σταύρου και Σοφία Σταύρου. 

Θύμα ψηφοθηρίας το Πράσινο Χωριό

Φωτο: Σωτήρης Παπαδήμας

Το Αθαμάνιο είναι το κεφαλοχώρι των Κεντρικών Τζουμέρκων με τους περισσότερους νέους κατοίκους (μετρά στο σύνολο περί τους 600 μονίμους). Είναι κυριολεκτικά πνιγμένο μέσα στα έλατα, πλατάνια, καρυδιές, καστανιές κα. Το χωριό διασχίζουν δύο χείμαρροι οι οποίοι τρέχουν ασταμάτητα. Αθαμάνιο και Κάτω Αθαμάνιο αν και απέχουν μισή ώρα, έχουν ιδιόκτητα 140.000 στρέμματα εκ των οποίων τα 40.000 είναι δασικά και τα οποία διαχειρίζονται με έναν από κοινού συνεταιρισμό. Αν και οι δύο κοινότητες είναι πλέον χωρισμένες οι Αθαμανιώτες και Κάτω Αθαμανιώτες είναι οι ίδιοι άνθρωποι με κοινά συμφέροντα και μετράν περίπου 2.500 κατοίκους (όχι μόνιμους, όμως πολλοί είναι αυτοί που έχουν την επιθυμία του γυρισμού).

Ημέρα Περιβάλλοντος



Ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Αθάμας για 3η χρονιά φέτος διοργάνωσε δραστηριότητες για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης την παγκόσμια ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 ο "ΑΘΑΜΑΣ" προσκάλεσε τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αθαμανίου με σκοπό την εξόρμηση σε κεντρικά σημεία του χωριού για την συλλογή σκουπιδιών.


Πριν την εξόρμηση ο "ΑΘΑΜΑΣ" μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια οικολογικού περιεχομένου στα παιδιά και τους μίλησε για τα νησιά από σκουπίδια που έχουν δημιουργηθεί από τα ρεύματα των ωκεανών στον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό.

Ποδηλατάδες Αθαμάνιο-Βουργαρέλι

                  Γέμισε με ποδήλατα ο δρόμος Αθαμάνιο – Βουργαρέλι στην εκδήλωση του <<ΑΘΑΜΑΣ>> <<Ποδηλατάδες τις Κυριακές του καλοκαιριού>>. Μικροί και μεγάλοι καβάλησαν τα ποδήλατα τους και απόλαυσαν αυτή την υπέροχη διαδρομή των 12 χιλιομέτρων μεταξύ Αθαμανίου και Βουργαρελίου.



Μέσα στη δροσιά, ανάμεσα στα έλατα, τα πλατάνια, τις καρυδιές και τις καστανιές και με μία στάση στην βρύση του Πολύμερου οι ποδηλάτες χάρηκαν τη φύση με μοναδικό τρόπο.
Η έναρξη από το Αθαμάνιο έγινε στις 6:30 μμ και από το Βουργαρέλι στις 7:30μμ δίνοντας το περιθώριο και στο διπλανό μας χωριό να συμμετέχει κι αυτό στην δραστηριότητα διότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο!


Μέσα στον Ιούνιο διεξήχθησαν 3 ποδηλατάδες και ευελπιστούμε να γίνει ακόμα μία μέσα στον Αύγουστο όπου θα συμμετέχουν και οι φιλοξενούμενοι μας που θα επισκεφτούν το χωριό μας φέτος το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά αναμένουμε η συμμετοχή να είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί πραγματικά η διαδρομή είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Έλια Στασινού
Για το Δ.Σ του <<ΑΘΑΜΑΣ>>

Γιορτή της Μητέρας


Φωτογραφία: Έλια Στασινού

Αν ήσουν χάδι, θα ήσουν το πιο τρυφερό.
Αν ήσουν χαμόγελο, θα ήσουν το πιο γλυκό.
Αν ήσουν αστέρι, θα ήσουν το πιο φωτεινό.
Αν ήσουν άγγελος, θα ήσουν ο φύλακάς μου κι
αν ήσουν μονοπάτι, θα ήσουν αυτό που θα με
οδηγούσε στο δρόμο το σωστό.
Χρόνια πολλά μανούλα κι ευχαριστώ.
Εκπολιτιστικός Σύλλογος <<ΑΘΑΜΑΣ>>

Φωτογραφία: Έλια Στασινού

Με αυτό το στιχάκι γραμμένο σε χαρτί και δεμένο με κορδέλα επάνω σε ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο τίμησε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος <<ΑΘΑΜΑΣ>> φέτος τη γιορτή της Μητέρας στις 12 Μαΐου. Τα τριαντάφυλλα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του Γυμνασίου και Λυκείου  του Αθαμανίου, τα οποία και πρόσφεραν στις μητέρες τους γυρνώντας στο σπίτι αμέσως μετά το σχολείο. Τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Γεωργιάδη για την προσφορά των τριαντάφυλλων στο Σύλλογο και του εύχονται καλές δουλειές στο γεωπονικό κέντρο που άνοιξε πρόσφατα στο Βουργαρέλι.

Στασινού Έλια
Για το ΔΣ <<ΑΘΑΜΑΣ.>>

14 Ιουν 2013

Έρχεται το 2ο Tzoumerka Bike Marathon.


Φωτογραφία από την περσινή διοργάνωση

Το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Tzoumerka Bike Marathon, προκηρύσσει τον 2ο Tzoumerka Bike Marathon, για τις 28 - 29 Σεπτεμβρίου 2013.Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να ενισχυθεί η εικόνα της διοργάνωσης, με την αύξηση των συμμετοχών αθλητών, την κινητοποίηση όσων φορέων συνέβαλλαν στην περσινή διοργάνωση, αλλά και με την ενεργοποίηση νέων.Για τους αθλητές του μαραθωνίου η διαδρομή θα παραμείνει ακριβώς η ίδια με την περσινή διοργάνωση. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Δασικό Χωριό «Κέδρος» στο χωριό Καταρράκτης Τζουμέρκων και θα περάσει από τα χωριά Καταρράκτης, Άγναντα, Πράμαντα, Μελισσουργοί, Θεοδώριανα, Αθαμάνιο,Βουργαρέλι, Κυψέλη και τερματισμό πάλι στο Δασικό Χωριό.

7 Ιουν 2013

Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων!



 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013
Τζουμέρκα: Ταξίδι στο χρόνο και στη φύση των βουνών
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) επελέγη από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, για τη διοργάνωση Διαγωνισμού Φωτογραφίας, με θέμα: «Τζουμέρκα: Ταξίδι στο χρόνο και στη φύση των βουνών» (ελεύθερο).

Ο διαγωνισμός θα γίνει με φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου. Αυτή η τέλεια σμιλευμένη συνύπαρξη του δομημένου με το φυσικό περιβάλλον, προσδίδει στην περιοχή τη μοναδικότητά της.

Ως εκ τούτου, ο Φορέας μας στην προσπάθεια του να προβάλει την περιοχή του Εθνικού Πάρκου, να αναδείξει τις ομορφιές του, αλλά και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για την προστασία αυτού, αποφάσισε να διοργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας, ευελπιστώντας με αυτόν τον τρόπο να κεντρίσει την καλλιτεχνική φλέβα του κάθε φωτογράφου, ο οποίος μέσα από τις φωτογραφίες του θα συμβάλει στη συγκέντρωση και προβολή γνώσεων και πληροφοριών για την ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων.

Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ από την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013, έως την Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013 και η έναρξη της διαδικτυακής ψηφοφορίας από τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, έως 30 Αυγούστου 2013.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
 
 

3 Ιουν 2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2013!

Από την περσινή εκδήλωση





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αθαμανίου «Ο Αθάμας» στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος  διοργανώνει  την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 εθελοντικό καθαρισμό κεντρικών σημείων του χωριού που θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας στις 10:00 π.μ.

Καλούνται πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές, φορείς και σύλλογοι να στηρίξουν εθελοντικά αυτή την πρωτοβουλία η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.



Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων.



                             Με Τιμή
                             Το Δ.Σ του Αθάμα