Συνολικές προβολές σελίδας

1 Απρ 2013

Κινηματογράφος στα Κ.Τζουμέρκα μια ζεστή αγκαλιά μες στο χειμώνα !



Ο χειμώνας φέτος πήρε άλλη όψη στο χωριό μας. Ναι μεν το κρύο τσουχτερό, το χιόνι μας επισκέφτηκε δυο φορές και μάλιστα Σαββατοκύριακο, αλλά εμείς εκεί πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Παρασκευή και Κυριακή απόγευμα. Μικροί-μεγάλοι από τα τέλη του Οκτώβρη μαζευόμαστε, γελάμε, δακρύζουμε, συζητάμε, γινόμαστε μια παρέα πριν και μετά την ταινία.Έρχεται κόσμος από όλη την περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων, από Αθαμάνιο, Κυψέλη, Παλαιοκάτουνο, Κάψαλα.
Γνωριστήκαμε με ανθρώπους που τους βλέπαμε καθημερινά και δεν μιλούσαμε. Αρκεί να σας πούμε ότι σε κάθε προβολή δεν είμαστε λιγότεροι από είκοσι άτομα, έχει τύχει να συγκεντρωθούμε μέχρι και σαράντα Οι ταινίες που προβάλλουμε, η μία καλύτερη από την άλλη, οι περισσότερες βραβευμένες στα διάφορα φεστιβάλ. Η μεγαλύτερη χαρά και συγκίνηση που νιώσαμε ήταν στην προβολή παιδικών ταινιών. Παιδιά νηπιακής και δημοτικής εκπαίδευσης έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές, έζησαν τη μαγεία της μεγάλης οθόνης. Ακούσαμε τα γέλια τους, τις παιδικές φωνές, γίναμε και εμείς παιδιά μαζί τους. Κάθε Παρασκευή απόγευμα οι μικροί μας φίλοι, τα δικά μας παιδιά, είχαν τη χαρά να έρθουν σε επαφή με το κουκλοθέατρο αρχικά και στη συνέχεια είχαν τη δική τους προβολή. Αυτή η κίνηση είχε πολλούς υποστηρικτές και φίλους του κινηματογράφου. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Παναγιώτη, δάσκαλο του χωριού μας, την Ειρήνη, δασκάλα στο Αθαμάνιο, το Νίκο και τη Βάσω, καθηγητές στο Λύκειο του χωριού μας, την Τζένη, τέως εκπαιδευτικό, το Χρήστο και τη Σοφία, η οποία είναι συμβολαιογράφος στο χωριό μας και φυσικά το Νίκο, ο οποίος προβάλλει τις ταινίες μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και το Δήμαρχο, Κο Χασιάκο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και μας παραχώρησε το αμφιθέατρο του δήμου. Σε όλη αυτή την προσπάθεια ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην Έλια Στασινού από το Αθαμάνιο, που χωρίς τη συμβολή της δε θα γίνονταν οι παιδικές προβολές παράλληλα με το κουκλοθέατρο. Την ευχαριστούμε πολύ για τη γενναιοδωρία της. Ως επίλογο θα θέλαμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους προσπάθειες, οι οποίες μπορούν να σταθούν αφορμή και για άλλες, μας ενώνουν και ενισχύουν την ομαδικότητα. Συμβάλλουν έτσι στη συνεργασία και στην ανάπτυξη πολιτιστική και πνευματική των χωριών της περιοχής μας. Γι΄ αυτό ας αγκαλιάσουμε ό,τι μας ενώνει, ας το στηρίξουμε και ας αγωνιστούμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

                                                           "Οι φίλοι του κινηματογράφου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική (όχι Greeklish) και όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ να μην περιέχουν βρισιές και λέξεις ή φράσεις που μπορεί να προσβάλουν άλλα άτομα.Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και στην κριτική που γίνεται ΕΠΩΝΥΜΩΣ.